HELSINKI torstai 10.9.2015

Opetushallitus, Hakaniemi

 

Aamupäivän teema: uusinta tietoa ikääntymisestä, ravinnosta, jaksamisesta ja liikunnasta

Kohti liikuttavia onnistumisia. Toimintakyvyn tukeminen ikääntyessä.
Liikuntafysiologi Janne Sallinen, Alfido-kuntokeskus

Ruokavaliolla lisää jaksamista. Syö itsesi vireämmäksi ja irtaudu sokerikoukusta.
Ravitsemusterapeutti Pirjo Saarnia, Nutrivita

12 -13  Lounas

 

Iltapäivän teema: käytäntöä ja hyviä kokemuksia

Erilliset esitykset ruokapalvelun asiantuntijoille ja hoitajille. Valitse itsellesi sopivat.

 

Hyvä hoito ja ravitsemuksen moninaisuus

Hoivakoti kuntoonVanhustyön vallankumous. Tervaskannon kokemuksia ruokailutilanteen kehittämisestä ja muusta kehittämistyöstä. 

Hoitajat Anu Berghäll ja Taina Hagelberg sekä ruokapalveluesimies Janita Kylänpää

Suun terveys osana hyvää ravitsemushoitoa Miksi ikääntyneen suunhoito on erityisen tärkeää? Yleisimmät suun alueen ongelmat ikääntyneillä.

HLT, EHL Päivi Siukosaari. kliininen opettaja. Yliopistohammasklinikka

 

Ikääntyneiden ruokapalvelut kehittyvät

Ruokapalvelun kehittäminen Lappeenrannassa

Mitä keinoja ruokapalvelulla on rikastaa ruokaa ja muuttaa sen rakennetta? Miten tähän päästään tavallisilla elintarvikkeilla? Kotipalveluateriat: kylmää vai kuumaa? Kuinka usein ja kuka tekee tilauksen?
Elina Särmälä, ruokapalvelujohtaja, Saimaan Tukipalvelut Oy

Sosemainen ja sileä

Sosemaisen ja sileän ruokavalion kehitysprojekti yhteistyössä puheterapeutin kanssa.
Heini Uotila, HUS/Ravioli

Ruokaraati hoivapalveluissa

Asiakkaan kanssa tehtävä yhteistyö ja hyvän ravitsemuksen varmistaminen

Tiina Tamiola, asiakkuuspäällikkö, Tampereen Ateria liikelaitos, hoitoalan ateriat

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hinta: 110 €, sisältää aamu- ja iltapäiväkahvit sekä luentojen materiaalin.

Kysy ryhmäalennuksia

Lisätiedot:
Merja Suominen, puh. 050 584 1995, etunimi.sukunimi@gery.fi
 

 

Ohjelma 2015

 

Ravitsemusfoorumi